2016-04-15

Gólyatábor

Tájékoztató

A Fazekas Gólyatábor minden gimnazista diák első meghatározó élménye iskolánkról, mely egyúttal minden év első diákprogramja is. Célunk, hogy már a tanév kezdete előtt lehetőséget biztosítsunk a leendő kilencedikeseknek, hogy egy négynapos tábor keretei között megismerhessék leendő osztály- és évfolyamtársaikat, tanáraikat.

A gólyák 10-12 főből álló csapatokban, 4 felsőbb éves csoportvezető felügyelete mellett különböző játékos feladatokban vesznek részt a tábor ideje alatt, melyek próbára teszik csapatszellemüket és kooperatív képességeiket.
Az egyes csapatos feladatok mellett a tábor jelentős részét képezik a szoba- és osztályszintű programok, melyek biztosítják, hogy a diákok a lehető legtöbb új ismeretségre tegyenek szert, a lehető legváltozatosabb személyiségű társaikkal legyenek képesek együttműködni.

A programok nemcsak felkészítik a gólyákat az osztályukba, évfolyamukba való sikeres beilleszkedésre, de egyúttal lehetőséget kínálnak nekik, hogy betekintést nyerjenek az iskolai diákélet működésébe, és megismerkedhessenek annak vérmérsékletükhöz illeszkedő szerepköreivel. A tábor ugyanis nem ér véget mindenki számára a tanév kezdetével, a legkreatívabb, legnyitottabb diákokból válogatjuk ki a következő évek táborainak csoportvezetőit, esetleg leendő szervezőit.

A Gólyatáborba minden év májusától várjuk a Fazekas leendő kilencedikeseinek jelentkezését az első szülői értekezleten kiosztott tájékoztatók, illetve az iskolában elhelyezett plakátok szerint.

Kérdéseiddel fordulj hozzánk bátran a gtfazekas@gmail.com e-mail címen keresztül.