2016-02-05

Áttekintés

Kedves Leendő Diáktársunk!

Keresed a lehetőségeket? Tele vagy kérdésekkel? Szeretnél minél több új dologgal megismerkedni? Gyere a Fazekasba!

A Fazekasban mindenki megtalálhatja a saját helyét, rengeteg lehetőség vár itt, bármi is az elképzelésed a jövődről, és önmagadról.

Az elmúlt években felpezsdült a diákélet; megnyílt a Fazekas Pinceklub. Ide minden délután benézhetsz barátaiddal, zenét hallgatni, zenélni, társasozni, csocsózni, beszélgetni, másokkal ismerkedni. Hagyománnyá váltak iskolánkban a havonta megrendezett közös éneklések a dicsőségek fala előtt, Performance ahol mindenki megmutathatja miben tehetséges, az iskolai focibajnokság, az évente megrendezett lúdavató ahol a kilencedikesek adják elő Fazekas Mihály Ludas Matyi-jának felvonásait vicces feldolgozásben, és a dráma szakkörösök éves előadása.

Évente megrendezésre kerül a tavaszi szünet előtt Fazekas+ Fesztivál nevű háromnapos rendezvény, ahol a diákok, tanárok, és a diákok által meghívott előadók tartanak érdekes és izgalmas előadásokat. Tavaly többek között Farkas Bertalan, Szirmai Gergely, Csányi Sándor, Benedek Tibor, és Fahidi Éva is tartott előadást.

Ha szeretsz mozogni, akkor se kell messzire menned; télen a külföldi sí tábor, nyáron vízi- és bicikli túrákon sportolhatsz. Röplabda, kosár, és foci csapatunk is vár, ahol, ha elég ügyes vagy, az iskolai mezt is magadra öltheted. Ha csak erősödni akarsz, vár a Rigó utcai jól felszerelt sportcentrum.

Szeretsz énekelni? A Fazekas kórusa szeretettel vár! Nyári és téli kórustáborok és koncertek teszik színessé a mindennapokat. Nem szeretsz énekelni? Nem baj! Az énekórákon hallgathatod és élvezheted a klasszikus zene csodálatos harmóniáit! Bekapcsolódhatsz a fél tucat rock banda valamelyikébe, esetleg magad is alakíthatsz a társaiddal egyet.

Vagy inkább rajzolnál? Rajzműhelyünkben minden héten papírra vetheted a benned kavargó gondolatokat, sőt, nyáron is együtt lehetsz rajztanáraiddal, barátaiddal és különböző művészekkel. Ha nem tudsz rajzolni, fotózz, filmezz, munkálkodj a stúdióban, ne fojtsd vissza a benned bujkáló alkotót!

Sokat legóztál kiskorodban? Titokban még ma is ott lapul néhány figura a polcon? A legó- robot szakkörön a tudomány és a játék találkozik, programozz, tervezz, kelts életre robotokat!

Mindig is szerettél volna jó szónok lenni? A Fazekas Disputa szakkör szeretettel vár téged is, itt megtanulhatód az érvelés, a vitázás és a szónoklás minden fortélyát.

 

Szereted a filmeket, amelyek elgondolkoztatnak? Akkor gyere a péntekenként megrendezett filmklubba, ahol a filmek után közösen megbeszéljük a művek tartalmát, értelmét.

Kíváncsi vagy az üzleti élet fortélyaira? Esetleg érdekelnek a startup-ok? Akkor szeretettel vár az iskolánkban minden héten megrendezésre kerülő Uschool foglalkozás, ahol a válalkozásal, és az üzleti élettel lehet megismerkedni.

Ez még nem elég? Más is érdekel? Ne aggódj, itt bármit megtalálhatsz! Tantárgyi szakkörökön mélyítheted el tudásodat, olyan ismereteket sajátíthatsz el, amelyekre egy 45 perces óra sosem elég.

Külföld felé kacsingatsz? Az angolon kívül német, orosz, olasz, francia nyelven tanulhatsz (ha igazán kuriózumra vágysz, latinul is). Több sikeres cserediák-kapcsolatunk van, így a kultúrával is könnyebben megismerkedhetsz, különleges emberekkel találkozhatsz. Az iskola Comenius programjaival garantáltan ingyen utazhatsz külföldre, és lehetőséged lehet elnyerni különböző ösztöndíjakat is, hogy néhány hónap erejéig Európa valamely országában szerezhess tapasztalatokat!

Természetesen az iskola tanulmányi szinten is rengeteg lehetőséget biztosít.

Könyvtárunk az egyik legnagyobb, legfelszereltebb a fővárosban.

Felvehetsz különböző fakultációkat, amelyek segítenek elmélyíteni tudásodat egy-egy téged érdeklő területen. Tényleg széles választékból mazsolázhatsz; a kötelező érettségi tantárgyakon túl, a filozófia fakton keresztül az ábrázoló geometriáig sok minden megtalálható az iskolában.

Felkeltettük érdeklődésedet, és 8.-as vagy?  Vár iskolánk 4 osztályos humán A osztálya vagy a természettudományos B osztálya.

A humán osztályban emelt óraszámban tanulhatsz magyart, történelmet és nyelveket. Ha még keresed utadat, vagy esetleg már sejted, hogy közgazdaságtannal, bölcsésztudománnyal, jogtudománnyal szeretnél foglalkozni az életben, az „A” osztályban a helyed.

Ha azonban a fizika, a biológia, a kémia és a matematika problémái foglalkoztatnak, vár a „B” osztály, amely emelt óraszámban biztosítja tudásod elmélyítéséhez ezeket a tantárgyakat. Akkor ajánljuk, ha magadat, mint orvost, természettudóst, kutatót, mérnököt, világra nyitott embert látod a jövőben.

Felkeltettük érdeklődésedet, és 6.-as vagy? Vár iskolánk 6 osztályos speciális matematika C osztálya vagy általános D osztálya.

Ha szereted a matekot, és szívesen foglalkozol vele, vagy már tudod hogy matematikus, vagy informatikus akarsz lenni akkor a helyed a C osztályban van, ahol emelt óraszámban tanulják a diákok a matematikát,és informatikát.

Ha még nem tudod, hogy mivel szeretnél foglalkozni a jövőben, de magadat sokszínűnek és érdeklődönek tartod, akkor vár a D osztály, ahol a sok különböző érdeklédési körű ember társasága igazán inspiráló közeget bíztosít.

Fontosnak tartjuk, hogy iskolánkban mindenkiből a legtöbbet hozzuk ki, és hogy mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy képességeit kiteljesítse, megvalósítsa önmagát, elérje céljait. Azonban hangsúlyt fektetünk arra is, hogy diákjaink jól érezzék magukat, megtalálják helyüket társaik között az iskola falain belül, majd később azokon kívül is.

Nyitottak vagyunk diákjaink kérdéseire, elképzeléseire, tanácsaira, igényeire, és igyekszünk közösen együtt dolgozni a gimnáziumi évek során. Úgy gondoljuk, az iskola több mint száz éves hagyományai, és a pedagógusok felkészültsége különleges közeget teremt.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kirepülő diákok eredményes érettségije, a sok nyelvvizsga, a remek versenyeredmények és főleg a sikeres karriert befutott diákjaink.

Ha érdekel, milyen az, amikor ennek részese vagy, látogass el hozzánk az iskolai nyílt hét folyamán, vagy a novemberben megrendezett iskola kóstoló alatt, és döntsd el Te magad, hogy szívesen töltenéd-e itt gimnazista éveidet.
Tekintsd meg iskolánk honlapját is: www.fazekas.hu

Tekintsd meg youtube csatornánkat ha kíváncsi vagy a rendezvényeinkről készült videókra:  www.youtube.com/user/bpfazekas

Tekintsd meg a Dök facebook oldalát további információkért:

www.facebook.com/fmgdok/?fref=ts&ref=br_tf

Várunk szeretettel, és reméljük, hogy találkozunk szeptemberben!

2016. január

 

Üdvözlettel: a Fazekas vezetősége és Diákönkormányzat